Chorizo penne met zongedroogde tomaatjes

Chorizo penne met champignons en zongedroogde tomaatjes

Al een paar weken wil ik een gerecht maken met chorizo erin. Ik ben namelijk dol op deze worst door pasta’s enzo. Het gerecht dat ik in mijn hoofd had om te maken duurt alleen wat langer en elke keer kwam er wat tussen, waardoor dat gerecht werd doorgeschoven naar de volgende week. Vrijdag heb ik toen besloten om een ander gerecht te maken met chorizo. Dat is deze chorizo penne met zongedroogde tomaatjes geworden.

Het recept voor dit gerecht komt van Salt & Lavender en het combineert chorizo met pasta en room. Ik ben dol op alle drie en ze combineren ook heel goed met elkaar. Daarnaast zitten er ook nog kastanjechampignons en zongedroogde tomaatjes door het gerecht, dit gaat ook heel goed samen. Zelf heb ik er courgette aan toegevoegd, om wat meer groente en kleur in het gerecht te hebben.

Chorizo penne met champignons en zongedroogde tomaatjes.

Wat heb je nodig: 2-3 personen

  • 200 gram (volkoren) penne
  • 125 ml kookroom
  • 1 ui
  • 250 gram chorizo
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 3 eetlepels zongedroogde tomaatjes
  • 1/2 courgette
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 theelepels italiaanse kruiden
  • Parmezaanse kaas

1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwijder het vel van de chorizo (indien aanwezig) en snij de worst daarna in blokjes. Verwarm een hapjespan en bak de chorizo hierin. Het is niet nodig om olie toe te voegen, de worst bevat veel vet, wat vrijkomt als je deze verwarmt. Als er teveel vet uit de worst komt kun je een beetje afgieten.

3. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Voeg deze bij de chorizo en bak het mee.

4. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snij ze daarna in stukken. Halveer de courgette, verwijder eventueel het zachte hart en snij de courgette in halve ringen. Voeg de courgette en champignons toe aan de pan en bak deze mee.

5. Snij de zongedroogde tomaatjes in repen. Als de courgette en champignons bijna gaar zijn kun je de tomaatjes erbij voegen.

6. Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer deze er goed doorheen. Voeg de kookroom toe en laat het geheel op laag vuur zachtjes doorkoken voor 5 minuten.

7. Breng de saus op smaak met peper en voeg de pasta toe. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

4 reacties


  1. // Beantwoorden

    Chorizo is inderdaad heerlijk maar ik moet zeggen dat ik het weinig tot nooit gebruik in de keuken, dit recept kan dus zeker helpen!


  2. // Beantwoorden

    Oeh wat een lekker recept! Ik ben nu allerlei blogs aan het afstruinen opzoek naar nieuwe recepten. Deze ga ik dan ook zeker opslaan!


  3. // Beantwoorden

    Wat een lekker recept, een pasta is altijd goed met chorizo lijkt mij een verrassend combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *