Eetoverzicht week 30

Vanaf deze week wil ik elke maandag een eetoverzicht plaatsen van wat ik die week heb gegeten. Van elke dag zal ik een eetmoment tonen. Dit kan dus ontbijt, lunch, diner of zelfs een tussendoortje zijn. Ik ben er nog niet helemaal uit of dit alleen maar zelfgemaakte dingen zijn, maar dat komt vast vanzelf. Deze week zijn het in ieder geval allemaal zelfgemaakte lunches en diners. Dit is mijn eetoverzicht week 30.

Maandag

Mijn lunch was maandag erg simpel. Er was nog kipkerrie- en eiersalade over van de verjaardag. Hierbij heb ik snackkomkommers uit eigen tuin gegeten. Een erg lekker maaltje.

Dinsdag

Dinsdag heb ik geprobeerd om zoete aardappelchips te maken, maar helaas zijn ze niet helemaal gelukt. Ze werden maar niet knapperig. Dit ga ik zeker nog een keer proberen. Ze waren wel eetbaar en ik vond het zonde om weg te gooien, dus heb ik er een beetje zout over gestrooid en toen waren ze prima te eten voor de lunch. Erbij heb ik snackkomkommers gegeten en heb ik bacon mayonaise gemaakt. Deze was echt superlekker, dus het recept komt binnenkort online.

Woensdag

Voor de lunch van woensdag gebruikte ik de spitskool die nog in de koelkast lag. Deze heb ik gewokt met champignons en kerriepoeder. Daarbij heb ik twee spiegeleieren gebakken. Ik ben dol op dit soort snelle lunchgerechten.

Donderdag

Donderdag probeerde ik een nieuw recept uit voor de lunch. De Hoisin garnalen met broccolirijst waren echt heel lekker en het recept staat ondertussen al op de blog. Deze foto is na het mengen van de rijst met de saus, hoe het er in werkelijk uitziet dus 😉 De foto bij het recept is de “mooie” foto.

Vrijdag

Het avondeten van vrijdag was rijst met Hoisinsaus, broccoli, wortel, chinese kool en kip. Een simpel en lekker maaltje. Ik was al begonnen met eten toen ik erachter kwam dat ik nog een foto moest maken 😉

Zaterdag

Zaterdag probeerde ik weer iets nieuws voor het avondeten. Deze keer pasta met saucijsjes, roomsaus, groentes en knapperige salie. We hebben een salieplant in de tuin staan en daar wilde ik graag iets mee maken. Knapperig opgebakken is salie erg lekker. De saus was een beetje dun, dus daar moet ik nog even aan sleutelen. Het gerecht was wel heel lekker. Deze keer was ik super laat om een foto te maken, ik had het al bijna op 😉

Zondag

Het avondeten van zondag was chili con carne met gegrilde groenten en ananas. Wij eten eigenlijk nooit rijst ofzo bij de chili, maar juist lekker veel groenten en ook ananas. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is heel lekker en verfrissend. Deze keer hebben we een dubbele portie chili gemaakt in de slowcooker. Dat ga ik vaker doen, het was super lekker. Het recept komt binnenkort op de blog.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

2 reacties


  1. // Beantwoorden

    Wat leuk dat je een weekoverzicht deelt. Ik haal hier een hoop inspiratie uit, want ik vind eigenlijk dat ik te vaak brood eet. Ben ook benieuwd naar je chili con carne.


    1. // Beantwoorden

      Wat leuk om te horen dat je hier inspiratie uit haalt 🙂 Ik eet nog heel weinig brood, want ik vind een gewone boterham niet zo lekker. Dus ik probeer zoveel mogelijk te variëren met mijn lunches.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *