Gegrilde groenten met garnalen uit de Airfryer

Gegrilde groente met garnalen

Vorige week zag ik op Instagram een foto voorbijkomen van gegrilde groenten uit de Airfryer. Een snelle en slimme manier om groentes te grillen. Ik heb Jolien van Healthy Fit Jo gevraagd hoe ze dit had gemaakt en deze week heb ik het zelf geprobeerd. Het resultaat was zeer geslaagd.

Ik heb zelf nog garnalen toegevoegd en deze kun je gewoon meebakken in de Airfryer, super handig! De meeste groentes kun je wel grillen in de Airfryer, maar het beste kun je groentes gebruiken die ongeveer dezelfde baktijd hebben. Onderstaand recept is genoeg als lichte lunch voor 1 persoon, voeg dan eventueel nog wat olijfolie toe na het bakken. Je kunt het ook goed combineren met bijvoorbeeld couscous, dan is het recept hieronder voor 2 personen. Verdubbel in dat geval de hoeveelheid garnalen.

Wat heb je nodig:

 • 3/4 courgette (± 300 gram)
 • 1 rode paprika
 • 125 gram champignons
 • 100 gram garnalen
 • 2 theelepels Italiaanse kruiden

1. Verwarm de Airfryer voor op 180 °C.

2. Snijd de courgette, paprika en champignons in blokjes en doe in een bak.

3. Voeg de Italiaanse kruiden toe en voeg peper en zout toe naar smaak. Hussel vervolgens als goed door, zodat alle groentes gekruid zijn.

4. Bak de groentes 8 minuten in de Airfryer. Na 8 minuten zijn de groentes nog knapperig. Als je ze wat zachter wilt kun je ze het beste een paar minuten langer bakken.

5. Dep de garnalen droog en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de laatste 6 minuten de garnalen toe.

6. Schud de groentes en garnalen een paar keer om, voor het beste resultaat.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

11 reacties


 1. // Beantwoorden

  Wat is dit gemakkelijk en snel. Wij hebben zelf geen airfryer, maar mijn schoonouders wel.


 2. // Beantwoorden

  Kan dit ook in een gewone bakpan of grill? Vast wel toch! Het lijkt me echt zo ontzettend lekker om dit eens te maken. Wat een superfijn receptje! Malou x


  1. // Beantwoorden

   Dankje Malou! Als je hetzelfde effect wil bereiken kun je het beste de groentes grillen in de oven. De baktijd is dan wel een stuk langer, maar ik weet niet precies hoe lang. In de grillpan zou ook kunnen, maar is denk ik niet heel handig met deze hoeveelheid. In de bakpan zul je olie of boter moeten toevoegen en dan wordt het meer een soort roerbak. Is denk ik ook heel lekker 🙂


 3. // Beantwoorden

  Ik gebruik ontzettend graag de airfryer. Zelf heb ik groenten er in nog niet eerder geprobeerd, maar wel vlees en aardappelen.


  1. // Beantwoorden

   Ik ben ook dol op de airfryer! En ik wil er meer mee gaan experimenteren, dan alleen frietjes en vlees bereiden 😉 Deze poging was zeer geslaagd 🙂


  1. // Beantwoorden

   Wij hebben al een tijdje een airfryer, maar tot dit recept was ik niet verder gekomen dat friet en vlees 😉 Tijd om ook meer te experimenteren dus 😉


  1. // Beantwoorden

   Ik heb alleen een mandje bij de Airfryer, dus ik heb de groente daarin bereid en dat gaat heel goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *