Gegrilde paprika courgette soep

paprika, courgette, soep, paprika courgette soep, gegrilde paprika

In de tuin hebben we drie courgetteplanten staan. Deze groeien goed en de eerste courgettes zijn ook al geoogst. Om een overschot te voorkomen wilde ik nu alvast een deel van de courgettes verwerken in een soepje. In de koelkast stond nog een aangebroken pot gegrilde paprika’s die op moest. Het leek me een goed idee om beide te combineren in één soep en dat was het ook. Deze gegrilde paprika courgette soep is een heerlijke zomerse soep geworden.

Ik gebruikte in dit geval gegrilde rode paprika’s uit een pot, maar je kunt ze ook heel goed zelf grillen. Dat doe ik ook wel eens, maar uit een potje is toch makkelijker 😉 De potpaprika’s vind ik altijd best groot, dus als je ze zelf grilt kan het zijn dat je er een extra nodig hebt. Voor deze soep heb ik zelfgemaakte bottenbouillon gebruikt, maar heb je dat niet dan kun je ook prima bouillon van een blokje gebruiken.

paprika, courgette, soep, paprika courgette soep, gegrilde paprika

Wat heb je nodig: 1, 5 liter soep

 • 500 gram courgette (1,5-2 courgettes)
 • 2 gegrilde rode paprika’s (± 200 gram)
 • 1 grote ui of 2 kleine
 • 2 teentjes knoflook
 • 5 gram verse platte peterselie blaadjes
 • 750 ml (botten)bouillon

1. Snij de ui in stukjes en de knoflook in plakjes.

2. Verwarm een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en knoflook op laag vuur, totdat de ui glazig wordt.

3. Snij ondertussen de courgette in blokjes en bak deze vervolgens mee totdat ze zacht worden. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

4. Snij vervolgens de gegrilde paprika’s in stukjes en voeg deze samen met de bouillon toe.

5. Breng de soep aan de kook en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken.

6. Voeg de peterselie toe en pureer de soep met de staafmixer.

7. Breng de soep op smaak met peper en voeg eventueel zout toe.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

7 reacties


 1. // Beantwoorden

  Hmmm, verse courgettes zijn zo fijn! Wij hadden er vorig jaar ook heel erg veel en dit jaar is mijn vriend’s moeder de dupe. Leuk idee om het te combineren met paprika! Malou x


  1. // Beantwoorden

   We zaaien een paar zaadjes voor het geval ze niet opkomen of de plantjes doodgaan. En dan doen ze het opeens allemaal hartstikke goed, haha 😉 En dit is pas het begin van het oogstseizoen. Gelukkig hebben we familie en vrienden die graag een paar courgettes willen hebben 🙂


 2. // Beantwoorden

  Wat leuk, op deze combi zou ik zelf niet gekomen zijn! Ik doe bijvoorbeeld altijd -veilig- paprika tomaat, maar nu ga ik deze ook eens proberen!


  1. // Beantwoorden

   Tomaat-paprika is ook een heerlijke combinatie 🙂 Ik probeer graag iets nieuws uit, dat is niet altijd een succes, maar in dit geval zeker 🙂 Laat je weten hoe je de soep vond?


 3. // Beantwoorden

  Het is echt een zalig soepje. Ik heb een rood pepertje toegevoegd samen met de peterselie. Echt errug lekker. Dankjewel voor het delen


  1. // Beantwoorden

   Leuk om te horen dat je mijn soep hebt gemaakt en het lekker vond Ineke 🙂 Onze eigengemaakte bouillon was al vrij pittig (uitgeschoten met de peperkorrels ;), dus geen rode peper nodig deze keer. Wel een goed idee voor de volgende keer, ik gebruik eigenlijk te weinig pepers in mijn gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *