Granola

 

Granola

Vroeger at ik altijd cruesli met yoghurt als ontbijt en dan vooral veel cruesli en weinig yoghurt. Heerlijk vond ik dat! Toen ik doorhad hoeveel suiker er eigenlijk in zit en ik gezonder ging eten ben ik ervan afgestapt. Eigenlijk heel jammer, want ik ben dol op zoete crunchy stukjes door mijn ontbijt. Gelukkig is het heel makkelijk zelf te maken en nu eet ik regelmatig zelfgemaakte granola bij m’n ontbijt. Nu vaak als topping op mijn smoothiebowl.

Deze granola is heel makkelijk te maken en je kunt er eindeloos mee variëren. Mijn basis is 150 gram ongeroosterde noten, 150 gram havermout, 50 gram zaden, 3 eetlepels kokosolie en een zoetstof. Daarnaast voeg ik er vaak gedroogd fruit aan toe en gebruik ik soms specerijen als kaneel. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Het recept hieronder is van de versie die ik nu heb gemaakt en is vrij basic. Hiermee kun je een bak of pot van 750 ml vullen (dan houdt je nog iets over).

Granola

Wat heb je nodig:

  • 50 gram walnoten
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram blanke amandelen
  • 150 gram havermout
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 50 gram cranberries

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

2. Hak de walnoten, cashewnoten en amandelen in grove stukken.

3. Meng alle ingrediënten behalve de cranberries door elkaar. Zorg ervoor dat alle stukjes bedekt zijn met olie en siroop.

4. Verspreid de granola over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de granola ongeveer 20 minuten in de oven. Roer 2 of 3 keer door, zodat alle stukjes mooi geroosterd worden.

5. Laat de granola afkoelen en voeg als laatste de cranberries toe.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

 

Email this to someoneShare on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this page

5 reacties


  1. // Beantwoorden

    Hee, dat is nog een handig recept. Ik koop ook altijd muesli uit de winkel en ergens weet ik ook dat het niet zo gezond is, daarom eet ik ook niet zo vaak muesli denk ik. Hoelang hou je deze granola goed?


    1. // Beantwoorden

      Het voordeel van zelf maken is ook dat je zelf kunt bepalen wat je erin doet. Zo kun je de granola volstoppen met dingen die jij lekker vindt 🙂 Als je de granola in een luchtdichte bak of pot bewaart blijft deze wel een paar weken goed. Exact kan ik het niet zeggen, want bij mij is die altijd snel op 😉 Je kunt ook altijd het recept halveren de eerste keer en dan kijken hoe je uitkomt natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *