Kleurrijke tacosalade met yoghurt ranchdressing

Tacosalade met yoghurt ranchdressing

Mijn eerste recept is deze kleurrijke tacosalade. In eerste instantie wilde ik het een zomerse tacosalade noemen, maar aangezien het weer nu wat minder zomers is dan de afgelopen dagen heb ik het veranderd. Zomer of geen zomer het is nog steeds een kleurrijke salade die je wel een zomers gevoel geeft. Perfect voor dit weer 😉

Deze salade is lekker fris door het gebruik van yoghurt als basis voor de dressing. Dit zure combineert ook goed met het zoete van de maïs. Je kunt natuurlijk van alles toevoegen aan deze salade, net wat jij lekker vindt. Ik heb gekozen voor paprika, komkommer en gemarineerde kip. Dit had ik nog liggen. Je kunt ook heel goed ongemarineerde kip of vis gebruiken. Ik had nog 3 taco’s over van een gerecht eerder in de week. Heb je die nou niet dan kun je ook Doritos chips gebruiken.

Tacosalade met yoghurt ranchdressing

Wat heb je nodig: 2 personen

  • kleine krop botersla
  • klein blikje (150 gram) maïs
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1/4 komkommer
  • 2 gemarineerde kippendijen zonder bot
  • 3 taco’s
  • 125 ml yoghurt
  • 2 theelepels ranch kruidenmix

Voor de ranch kruidenmix:

  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel zwarte peper

1. Bak de taco’s af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snij de paprika in vier stukken en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk de stukken met olie.

3. Verwarm een grillpan voor en bak de kippendijen en paprika totdat ze een mooi kleurtje hebben en de kip gaar is. Gebruik je ongemarineerde kippendijen bestrijk deze dan eerst met olie en kruid ze naar wens. Snij de kip en paprika in stukjes.

4. Was de sla en scheur deze in stukjes. Snij de komkommer in plakjes en giet de maïs af.

5. Meng voor de dressing 2 theelepels ranch kruidenmix met de yoghurt.

6. Doe de sla, komkommer, paprika, maïs en kip in een kom en hussel dit goed door elkaar. Verdeel de salade over twee borden. Breek de afgebakken taco’s in stukjes en verspreid deze over de salade. Maak de salade af met de dressing.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

8 reacties


    1. // Beantwoorden

      Dankje Rowan! Het was ook heerlijk 😉 Als je het een keer maakt, laat me dan weten hoe het was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *