Pecan Dadel Bliss Balls

Als tussendoortje eet ik vaak een energiereep die is gemaakt van dadels en noten. Tot nu toe kocht ik deze gewoon in de winkel, maar ik vind ze vrij prijzig. Met maar een paar ingrediënten moet dat ook makkelijk zelf te maken zijn dacht ik. Op Pinterest kwam ik allerlei recepten tegen voor zulke energierepen, maar ook voor Bliss Balls en Energy Bites. Eigenlijk is het allemaal hetzelfde alleen zijn de Bliss Balls en Energy Bites balletjes in plaats van repen.

Pecan Dadel Bliss Balls

Voor deze eerste keer heb ik een vrij basic recept uitgekozen, zonder “rare” toevoegingen. Via Pinterest kwam ik terecht op de foodblog Gluten Free Vegan Pantry, waar ik het recept van deze heerlijke Pecan Dadel Bliss Balls vond. De Bliss Balls zijn inderdaad glutenvrij en vegan en zelfs makkelijk paleo te maken door de havermout te vervangen door noten. Daarnaast zijn ze ook nog eens zuivelvrij en hoef je ze niet te bakken. Een heerlijk en makkelijk tussendoortje.

Pecan Dadel Bliss Balls

Wat heb je nodig: 16-18 stuks

 • 150 gram dadels
 • 75 gram pecannoten
 • 20 gram havermout
 • 1 el ahornsiroop
 • 1/2 tl kaneel

1. Doe de dadels in de foodprocessor of het hakmolentje van de staafmixer en maal ze fijn.

2. Voeg de pecannoten toe en maal deze ook fijn.

3. Voeg de overige ingrediënten toe en maal nogmaals fijn, totdat alles goed is vermengd en het mengsel een bal begint te vormen.

4. Pak een eetlepel van het dadelmengsel en draai hier een balletje van. Herhaal dit totdat je allemaal balletjes hebt. Lukt het niet goed omdat het mengsel te plakkerig is, zet het dan een half uurtje in de koelkast, voordat je gaat rollen.

* Bewaar de Pecan Dadels Bliss Balls in de koelkast, zodat ze stevig blijven.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op FacebookInstagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

7 reacties


  1. // Beantwoorden

   Ik eet ook nooit “kale” dadels, maar vind het wel lekker om ze ergens in te verwerken. In dit geval zorgen ze ervoor dat het mengsel plakt en worden de balletjes lekker zoet 🙂


 1. // Beantwoorden

  Ohhh die zien er echt heel erg lekker uit! Ik vind zulke balletjes altijd veel lekkerder als snack dan snoep of koek. En is ook nog gezonder 😉


  1. // Beantwoorden

   Dankjewel Lysanne! Ik ben ook helemaal fan. Een lekker zoet tussendoortje, maar toch verantwoord 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *