Zoete aardappel salade met champignons en spekjes

Zoete aardappel salade

De zoete aardappel, je ziet hem steeds vaker voorbijkomen en in allerlei variaties. Je kunt er frietjes van maken, roosteren, poffen, bakken en ga zo maar door. Ik eet nog niet zo lang zoete aardappel, maar ik ben helemaal fan! Vooral in een curry vind ik het een lekkere toevoeging, maar ook zeker in deze zoete aardappel salade.

Op OhMyFoodness ben ik al verschillende varianten tegengekomen van deze salade. De zoete aardappel gaat ook zo goed samen met andere ingrediënten voor een salade. Ik heb verschillende varianten uitgeprobeerd en dit is hoe ik de salade op dit moment het lekkerst vind.

Als basis gebruik ik ijsbergsla, deze is lekker knapperig. Daarnaast zijn de spekjes voor mij onmisbaar. Ze geven extra smaak aan de zoete aardappel. Voor de rest kun je zelf toevoegen wat jij lekker vindt. Ik heb gekozen om ook champignons en komkommer in de salade te doen. Dit zijn namelijk 2 van mijn favoriete ingrediënten.

Zoete aardappel salade

Wat heb je nodig: 2 personen

 • 1/2 krop ijsbergsla
 • 2 zoete aardappels
 • 125 gram spekjes
 • 125 gram champignons
 • 1/2 komkommer
 • 5 eetlepels (magere) yoghurt
 • 1,5-2 theelepels (grove) mosterd
 • 1,5-2 theelepels dille

1. Schil de zoete aardappels. Snij ze vervolgens in blokjes van 1 cm.

2. Verwarm een koekenpan en voeg de spekjes en zoete aardappel toe. Bak dit 20 minuten op laag vuur, totdat de spekjes lekker knapperig zijn en de zoete aardappel zacht en bruin is.

3. Snij ondertussen de champignons en bak deze de laatste 10 minuten mee met de spekjes en zoete aardappel.

4. Snij de sla en de komkommer en was deze.

5. Roer voor de dressing de yoghurt, mosterd en dille door elkaar en breng op smaak met peper.

6. Verdeel de sla en komkommer over 2 borden. Leg de zoete aardappel, spekjes en champignons er bovenop en serveer met de dressing.

~~~~~~~~~~

Volg me ook op Facebook, Instagram en Twitter. Heb je een gerecht gemaakt van mijn blog? Deel dit dan via social media met #heatherandlime, zodat ik het ook kan zien. Vind ik leuk!

15 reacties


  1. // Beantwoorden

   Dankjewel Tatiana! Ik vind het erg leuk dat je mijn blog hebt ontdekt 🙂 Laat het me even weten als je iets hebt gemaakt, ben ik erg nieuwsgierig naar 😉


 1. // Beantwoorden

  Ziet er lekker uit. Ik zou denk ik alleen de ijsbergsla door een andere sla of misschien spinazie vervangen. Voor net wat meer smaak. Ga het eens uitproberen!


  1. // Beantwoorden

   Bedankt voor de suggesties Ellen, ik zal er aan denken de volgende keer 🙂
   En wat leuk dat je me op bloglovin volgt 🙂


 2. // Beantwoorden

  Alles wordt beter met spekjes! Klinkt als een heel lekkere salade. Ik gebruik veel te weinig zoete aardappel. Zit gewoon niet in mijn systeem….


  1. // Beantwoorden

   Haha inderdaad Es, alles is beter met spek 😉 Ik gebruik het ook niet vaak genoeg, of altijd in dezelfde combinaties. Daar moeten we maar verandering in brengen 😉


 3. // Beantwoorden

  Ik ben gek op zoete aardappels! Ik had ze alleen nog niet geprobeerd in een salade ga het is proberen!


  1. // Beantwoorden

   Dat moet je zeker doen Candy! Het zoete van de aardappel is echt lekker in een frisse salade 🙂


 4. // Beantwoorden

  Hoi, Via de spam je blogactie van Sabstyle kom ik bij jou lang. Ken je Pinch of Yum al het is min favoriete foodblog. Ze geven ook super tips voor beginnende foodbloggers. Misschien eens kijken op hun website. Ik heb zelf veel van geleerd van hun kennis. En ik heb een Trendblog dus eigenlijk heel iets heel anders.


  1. // Beantwoorden

   Wat leuk dat je komt kijken op mijn blog Desiree 🙂 Ik ken Pinch of Yum inderdaad, erg lekkere recepten staan daar op. Ik wist nog niet dat ze ook tips heeft voor beginnende foodbloggers. Dat ga ik snel bekijken, dankjewel voor de tip!


  1. // Beantwoorden

   Het is inderdaad erg lekker. Laat je het me even weten als je het hebt gemaakt?


 5. // Beantwoorden

  Ik ben gek op zoete aardappel, eet het ook graag als puree. Deze salade ziet er ook enorm lekker uit! Ga ik zeker een keer proberen.


  1. // Beantwoorden

   Dankjewel Romy. Ik heb nog geen zoete aardappelpuree gemaakt, maar dat wil ik wel een keer proberen. Ik ben benieuwd wat je van de salade vindt, laat je het even weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *