30 Day Blog Challenge #2

30 Day Blog Challenge

Het tweede onderwerp van de 30 Day Blog Challenge is: mijn favoriete quotes. De challenge is afgelopen zomer in het leven geroepen door Maris om bloggers extra inspiratie te geven tijdens de komkommertijd. Het leek mij wel leuk om deze challenge te doen om wat meer van mezelf te laten zien. Elke dinsdag komt er een blog online waarin ik 1 of meer onderwerpen behandel.

Nu heb ik niet echt een favoriete quote. Ik kom wel vaak quotes tegen die ik leuk vind en waar ik wat mee kan. De afgelopen twee weken heb ik screenshots gemaakt van de leuke/interessante quotes die ik ben tegengekomen. De top 3 ga ik hieronder met jullie delen (in willekeurige volgorde).

 

“Life is short, lick the bowl”

Het leven is inderdaad kort, maar dat is wel bekend 😉 Het leuke aan deze quote vind ik dat het laat zien dat je geen grote extravagante dingen hoeft te doen om te genieten van het leven. Zoiets simpels als de kom uitlikken is al genoeg. Het gaat er om dat je dingen doet die je graag witl, maar niet goed durft, wat daar de reden ook van is. Dus lik de kom uit als je dat is wat je wilt, grijp de kans aan als deze zich voordoet en GENIET ervan!

 

“Be a pineapple.
Stand tall, wear a crown and be sweet inside”

De eerste keer dat ik deze quote las moest ik lachen. Het lijkt zo raar om jezelf te vergelijken met een ananas. Ik ben dol op ananas, om op te eten welteverstaan, niet om mezelf mee te vergelijken. Toch klopt de vergelijking met de ananas als een bus. Het is belangrijk om rechtop te staan. Zo laat je zien dat je zelfverzekerd bent en de hele wereld aan kan (ook al voel je dat diep van binnen misschien niet zo). Draag een kroon, net zoals de ananas. Wees trots op jezelf, je bent het waard om een kroon te dragen. Wees lief vanbinnen. Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, maar het maakt wel uit wat je doet. Goede doen en lief zijn is belangrijk. Dus wees een ananas!

 

“Let go of who you think you’re supposed to be
And embrace who you are”

Deze levensles is erg belangrijk voor mij geweest de afgelopen jaren. Ik heb altijd een beeld gehad van hoe ik dacht dat het leven zou moeten lopen, hoe ik me zou moeten gedragen en wie ik zou moeten zijn. Toen gebeurden er dingen, waardoor ik niet meer aan dit ideaalbeeld kon voldoen en stond mijn leven op zijn kop. Toch ben ik blij dat het gebeurd is. Het heeft me wakker geschud en me met de neus op de feiten gedrukt. Ik leidde niet het leven dat ik wilde, maar juist het leven dat ik dacht dat ik moest leven. Alleen paste dit helemaal niet zo goed bij mij. Ik had geen idee wat dan wel bij me paste, maar in ieder geval wist ik wat ik niet meer wilde. De zoektocht naar wie ik ben is een lange tocht, onderweg leer ik steeds meer over mezelf en ik ben steeds meer tevreden over de persoon die ik wordt en het leven dat daarbij hoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *